jueves, 1 de diciembre de 2011

Internet

- Què és internet?

Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'Internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets.
Internet és la unió de milions de subxarxes domèstiques, acadèmiques, comercials i governamentals; és per això que a vegades se l'anomena «la xarxa de xarxes». Qualsevol conjunt de xarxes interconnectades serà una Internet, però d'Internet en majúscules només n'hi ha una. Sobre aquesta xarxa hi corren un conjunt de serveis als quals tothom pot accedir des de qualsevol part del món, mitjançant un dispositiu electrònic, com per exemple un ordinador, un telèfon mòbil o bé consoles.
Un dels serveis que utilitza Internet com a mitja de transmissió i que ha tingut més èxit és la World Wide Web (WWW, o "la Web"), fins al punt que és habitual la confusió entre els dos conceptes.


- Orígens

La prehistòria d'Internet es basa en una xarxa de caràcter militar creada pel Departament de Defensa dels Estats Units. El 29 d'octubre de 1969 arrencava a la UCLA (Universitat de Califòrnia de Los Ángeles) el primer node d'aquesta xarxa, anomenada ARPANET. Però tècnicament el naixement d'Internet, es produí l'1 de gener de 1983, amb la primera xarxa de llarg abast (WAN) basada en tecnologia TCP/IP, posada en marxa per la National Science Foundation (NSF) dels EUA. Al 1995, aquesta xarxa s'obrí als interessos comercials.
Durant la dècada del 1990, la xarxa guanyà en densitat. L'agost de 1991, el CERN publicà el projecte World Wide Web, i dos anys després Tim Berners-Lee inicià la creació de l'HTML i HTTP. Al 1993 el Centre nacional per aplicacions de supercomputació de la Universitat d'Illionis desenvolupà el primer navegador web, el Mosaic en la seva versió 1.0.
Internet com a mitjà de comunicació es va començar a generalitzar en els països desenvolupats a mitjans dels anys 90. En gran part, Internet l'han anat fent els «internautes», tot creant serveis majoritàriament gratuïts. De tota manera, des de finals dels anys 90, els serveis de pagament i el comerç electrònic hi tenen una presència cada vegada més gran. 

Power Point: sobre internet, els seus origens, serveis...


 

- Què es necessita per a connectar-se 
Normalment es paga a un proveïdor d'accés a Internet en forma de tarifa plana per poder accedir a la xarxa. També hi ha modalitats de pagament en funció del volum de dades transmès (normal en connexions mòbils). La connexió gratuïta també és força típica en el Wi-Fi.

-Connexió telefònica convencional

Usant la Xarxa Telefònica Commutada (Plain Old Telephone Service) com a medi de transmissió de dades.

  • Mòdem: estan limitats a una velocitat màxima de connexió de 56 Kbps
  • ADSL: Permet navegar a molta més velocitat que la connexió amb mòdem estàndard.

-Connexió per satèl·lit

Poc comuna en usuaris domèstics. Ofereix altes velocitats de baixada. Mentre que la retransmissió de pujada s'ha de fer mitjançant una connexió telefònica.

-Connexió mòbil

-PLC
Utilitza els cables d'electricitat per a transmetre les dades. Els mòdems PLC es connecten a una presa de corrent i a l'ordinador. Una variant «domèstica» d'aquest tipus de mòdems s'utilitza com a sistema d'interconnexió entre dos o més equips utilitzant la xarxa elèctrica d'una vivenda en lloc d'utilitzar un cable o una connexió WiFi per a connectar-los.


- Serveis que ofereix la xarxa
Serveis més comuns:


-World Wide Web: Probablement el servei més conegut. Dins aquí les pàgines més populars són, Google, YouTube, Wikipedia, Facebook, MSN...  Tot i que molta gent usa els termes Internet i WWW indistintament, és important remarcar que no són el mateix.



-Correu electrònic: El correu o E-mail permet enviar missatges de text de forma anàloga al correu ordinari. Els dos serveis més populars que ofereixen correu electrònic gratuïtament a són GMail i Hotmail. 


-Televisió per Internet: Usant la mateixa filosofia que els xarxes P2P de compartició de fitxers, s'estan experimentant de transmetre televisió a través d'internet, en una tecnologia anomenada P2PTV (Joost, Zattoo).

-Xat: Missatgeria instantània i IRC, fòrums, webcams.


- Estructura de la web 


  • Estructura de árbol o jerárquica: A partir de una página de bienvenida o portal (raiz) se abren unas secciones (ramas) que a su vez contienen múltiples páginas web (hojas)
  • Estructura lineal: a partir de una página de bienvenida o portal se suceden las siguientes páginas una tras otra como si se tratara de un libro.
  • Estructura en red: Las páginas que forman el sitio web se enlazan unas con otras según sus contenidos en una especie de red en la que no se aprecia ningún tipo de jerarquía

- Elements que componen la URL 

Tota URL està composta per diverses parts:

-  Protocol mitjançant el qual s'accedeix al document (http, ftp ...)
-  Nom del domini
-  Nom de la carpeta del servidor en què està el document
- Nom del document 


- Programes de navegació

-Safari--> és un navegador web desenvolupat per Apple per al seu sistema operatiu Mac OS X. La versió 3 estarà disponible per a Windows XP i Windows Vista.
-Chromium-->és un projecte de navegador web de codi obert, a partir del com es basa el codi font de Google Chrome
-Google Chrome--> és un navegador web desenvolupat per Google i compilat amb base a components de codi obert com el motor de renderitzat de WebKit i la seva estructura de desenvolupament d'aplicacions (Framework)
-Internet Explorer-->conegut comunament com IE, és un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995.
-Mozilla-->és una suite d'Internet lliure, gratuïta, i multiplataforma que consta d'un navegador web, un client de correu electrònic un editor HTML i un client IRC.
-Camino per a Mac OS X-->és un navegador web per a Mac OS X basat en el Mozilla. El canvi més important que compté és una interfície amb implementació Cocoa nativa (respectant, així, els models dels Mac OS).

- La barra de navegació

La barra de navegació canvia d’aspecte segons en quina part del projecte es trobi actualment el navegador. Els botons es desactiven si no són necessaris, o fins i tot s’oculten.
La barra de navegació també proporciona informació de l’estat actual del recorregut que s’estigui  executant. Aquesta informació apareix en una finestra contextual i dinàmica sota els botons de navegació.


- Pràctica de navegació per diferents webs

Blogger: Aquesta pàgina web, serveix per publicar articles i ho pots compartir amb altres. Per poguer fer-ho has de crear-te un comte.
Jo utilitzo aquesta pàgina sobretot per a l'escola, ja que a informàtica la utilitzem i creem articles sobre diferents temas relacionats amb la informàtica.

                                              


Youtube: És una pàgina web, en la que pots veure i escoltar videos sobre el que vulguis. La gent puja els videos, i per poder fer-ho has de crear-te un conte i així pots pujar els videos que vulguis. També pots comentar videos d'altra gent...



Facebook: És una pàgina web, que serveix per a compartir amb els teus amics. Pots comentar, compartir fotos, enllaços, on pots mostrar a tothom el que pensas, el teu estat d'ànim...
Per poder tenir una pàgina de facebook t'has de crear un comte.



 


Hotmail: Aquesta pàgina serveix per enviar i rebre e-mails del que necessitis. Per poder accedir i enviar has de crear-te un comte. És molt fàcil de utilitzar i pots adjuntar el que vulguis al missatge.



 
Wikipèdia: Amb aquesta pàgina pots trobar tota la informació que desitjis. Però tampoc pots fiarte molt ja que aquesta informació  l'escriu qui vol, es a dir, que tu pots crear tots els articles que vulguis. No t'has de fer cap comte, tothom pot accedir lliurement.
 

SAMC: Aquesta és la pàgina web de l'escola. És molt interessant ja que va molt bé per mirar totes les novetats de l'escola i per veure-hi fotos, vídeos...
 


Twitter: Aquesta pàgina és un altra red social, que es molt utilitzada per els famosos que comparteixe amb tots moltes cose, però també l'utilitza la gent normal. T'has de fer un comte si vols compartir amb els demés.
 


Cinetube: És una pàgina web on pots veure pel·lícules, series de televisió... El que vulguis i ho pots fer quan vulguis. 



Pull and bear: Aquesta pàgina web serveix per veure tota la roba d'aquesta botiga. També pots comprar-ne la roba a través de la pàgina. 
 

Enciclopèdia: Aquesta pàgina web és sobre l'enciclopèdia catalana on pots buscar paraules en el diccionari o en l'enciclopèdia, i va molt bé quan vols saber un significat concret.  
 
 
 

miércoles, 23 de noviembre de 2011

Montserrat



Per a l'optativa d'informàtica hem fet aquesta presentació de fotos.
Per poder fer aquest tipus de presentació  ens em de crear un compte a PhotoSnack, i després crear una nova presentació, s'agafan les fotos que vols utilitzar i es tria la presentació que més t'agrada.
Per últim només em de copiar "l'embed" i pegar-ho a una nova entrada en edició de HTML i ja esta!
Les fotos són de l'excursió que vam fer a montserrat, va ser una sortida que va estar molt bé i ens ho vam passar igual de bé!!
Fins aviat :)

lunes, 21 de noviembre de 2011

Exercisis proposats



Aquest llibre és un document Word, d'exercisis fets a classe d'informàtica.
Per poder pujar-ho en format de llibre, primer hem de publicar-ho a issuu,
però abans ens hem creat un conte.
Per últim fem una nova entrada al bloc i posem el link en edició de HTML.
Això és tot!

lunes, 31 de octubre de 2011

Sistemes Operatius




Hola!
A la classe d'informàtica hem fet un power point sobre el sistemes operatius.
I el que haviem de fer era posar-ho a bloc.
Per poder pujar-ho, primer vam haver de crear un comte al slideshare.
Després haviem de copiar l'embed de slideshare i copiar-ho a una nova entrada, però en edició HTML i per últim publicar-ho i així ja està fet!

jueves, 13 de octubre de 2011

PERIFÈRICS

3. Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.

La unitat central de processament o CPU,  és el component de l'ordinador i d'altres dispositius programables, que interpreta les instruccions contingudes en els programes i processa les dades. 
És la unitat central de procés. S’encarrega del control de l’ordinador, processant instruccions per això.

- Unitat aritmeticològica (UAL): s’encarrega del processament de dades i permet fer operacions simples, com ara suma, resta i desplaçament.

- Unitat de control (UC): s’encarrega de dur a terme el control, és a dir, de generar els senyal necessaris per activar els elements de l’ordinador en funció de les instruccions.

-Registres: Són petites unitats que emmagatzemen dades del processador, la capacitat dels registres serà una o una altra. Per exemple en arquitectures de 64 bits, els registres són de 64 bits.

4. Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors que es venen a les botigues d’informàtica.

S’instal·la actualment l’intel core 2 duo.
El microprocessador Intel Core 2 Duo és un producte d'Intel i la continuació dels Pentium D o Core Duo. Es va començar a distribuir el 27 de juliol de 2006.
Els processadors Intel Core 2 Duo han estat comparats amb els processadors més potents fins al moment d'AMD.



5. Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries.

§                     Perifèrics d'entrada : capten i envien les dades al dispositiu que els processarà.
§                     Perifèrics de sortida : són dispositius que mostren o projecten informació cap a l'exterior de l'ordinador. 
§                     Perifèrics d'entrada / sortida (E / S): Serveixen bàsicament per a la comunicació de l'ordinador amb el medi extern. Els perifèrics d'entrada / sortida són els que utilitza l'ordinador tant per enviar com per rebre informació. 

Perifèrics d'entrada:
Teclat: 

Logitech K750 
és un teclat al que no li fa falta la utilització de piles ni bateries ja que funciona amb energia solar. Aquest teclat té una eficiència energètica cinc cops superior que qualsevol teclat Logitech. Amb la carga completa, podria funcionar de tres a quatre mesos en la foscor. Té dos planells situats a la part
superior, es pot carregar amb el sol o també amb la pròpia il·luminació del
interior. La seva vida útil es d’uns 15 anys.

Preu: 79 euros


Teclat KENSINGTON econòmic Value:
Teclat Value. Es connecta fàcil i còmodament al seu PC o portàtil. Perifèric Plug and Play. Tecnologia USB a teclat de baix cost i disseny modern. El teclat li proporciona comoditat ia més li deixa espai lliure al vostre escriptori. Dimensions: 480x175x40mm. Pes 155 grs. WATERPROFF. Resistent a l'aigua.
Preu: 15,93 euros


 


Ratolins:
Ratolí óptico GENIUS NS 120 PS2:
Ratolí 3 botons. Sensor OPTICO Genius NetScroll 120. No necessita estoreta per al seu ús i no cal netejar-lo. Color negre Resolució 800 dpi. Port PS2. 2 anys de garantia.
PREU: 7,60 euros


                                                                        





Ratolí láser inalámbrico KENSINGTON
Slimblade:

Ratolí amb receptor nano Pug-and-stay. Tan petit que única
tasca serà endollar una primera vegada i ja no tornarà
preocupar-se per ell mai més. Sensor làser per a un control
més precís i de més superfície i una major durada de les piles.
Roda de desplaçament amb 4 posicions.
Indicador de l'estat de la bateria. 5 anys de garantia. 
PREU: 56,90 euros                       



Perifèrics de sortida


Impressora Ink Jet HP Office Jet 6000:
Impressora fotogràfica qualitat professional. Memòria 32Mb.
Targeta de xarxa incorporada. Velocitat d'impressió: fins a 32
pàg / min.negro i fins a 31 pàg / min. a color. Resolució fins a
4.800 ppp. Interfície port USB 2.0 (cable C48003 no inclòs).
Suport del paper per a 250 fulls A4. Mida màxima de paper
A4.
PREU: 121,90 euros
                     

Impressora Láser Monocromo HP Laserjet P1102W
WIFI:
Impressora Làser monocrom. Velocitat d'impressió: fins a 18
pàgines / minut. Resolució 600 x 600 ppp. Memòria 8 Mb
Connexió WIFI 802, 11 b / gi ambé USB 2.0.
PREU: 169,90 euros



Altaveus:

Altaveus GENIUS SP-110:
Altaveus portàtils estèreo de color negre. Amb interruptor d'encesa,
control de volum i coexión auriculars. Potència 2 x 1W. Mida 67 x
174 x 85 mm. Pes 650 grs.
PREU: 8,90 euros
  

 



Altaveus GENIUS SP-F350:
Altaveus sobretaula multimèdia. Potència RMS: 10W. Sons clars i
nets.
PREU: 24,90 euros

                                                       

Perifèrics d'entrada/sortida:
Pendrives:


Pendrive 16gb TDK:
     Aquest pendrive funciona tant amb Windows com amb Mac, i no necessita la instal · lació de programari ni drivers extres per funcionar, més enllà dels que es descarreguen sempre que connectem el pendrive en els nostres ports USB.
     PREU: 29,00 euros


Pendrive 32GB KINGSTON DT410 USB 2.0 NEGRE:
     Capacitat - 32 GB
Dimensions - 65,76 x 17,98 x 10,7 mm
Velocitat - fins a 20 MB / s de lectura i 8 MB / s d'escriptura 4.

     PREU: 65,38 euros



6. Com es pot classificar el software? Quines diferències trobes  entre els diferents grups.

 El programari es pot classificar en tres grans grups:
-Programari de sistema: El seu objectiu és desvincular adequadament a l'usuari i al programador dels detalls de la computadora en particular que s'usi, aïllant-lo especialment del processament referit a les característiques internes de: memòria, discs, ports i dispositius de comunicacions, impressores, pantalles, teclats, etc.
-Programari de programació: És el conjunt d'eines que permeten al programador desenvolupar programes informàtics, usant diferents alternatives i llenguatges de programació, d'una manera pràctica.
-Programari d'aplicació: És aquell que permet als usuaris dur a terme una o diverses tasques específiques, en qualsevol camp d'activitat susceptible de ser automatitzada o assistit, amb especial èmfasi en els negocis.





Impressoras: